Mijn droom waarmaken

Voorjaar 2007. Ik zit op de trappen naast de Triana-brug in Sevilla. Ik zie dat de zon de brug een mooie okergele kleur geeft en de blauwe en groene mozaïeken op de brug glimmen in het ochtendlicht. Er dobbert een bootje op de rivier die de stad in tweeën splijt. Wat een heerlijk plekje voor een ontbijt. Ik neem een slok van mijn thee en laat de zon mijn gezicht opwarmen. Gisteren ben ik aangekomen in deze levendige stad met smalle straatjes en felgekleurde huizen. Op dit plekje aan de rand van de volkswijk Triana heb ik uitzicht op de grote chique huizen en de Giralda aan de overkant. Terwijl ik verder van mijn thee nip en de mensen observeer die de brug op en af lopen, de geuren en geluiden afkomstig uit de markthal aan de overkant van de straat in me opneem - verse vis, groenten, een uitbundig lachende marktkoopman, roddelende dames met volle boodschappentassen, een groepje luidruchtige toeristen met fotocamera's - vraag ik me af hoe het leven hier was toen de stad nog niet bezocht werd door toeristen. Was deze markt er toen al, wie gebruikte deze brug om van dit armere deel van de stad naar het rijke deel aan de overkant te gaan en kwamen er ook mensen van de overkant van de rivier naar deze wijk toe?

Ineens begint zich een verhaal af te spelen in mijn hoofd. Een verhaal over de temperamentvolle inwoners van deze tropisch warme stad in het diepe zuiden van Spanje en over de muziek van de stad, flamenco. Het verhaal speelt zich af tijdens de burgeroorlog in de jaren dertig van de vorige eeuw en gaat over de gevolgen daarvan voor de Sevillianen en over twee jonge mensen in het bijzonder. Een verhaal over een onmogelijke liefde en een onontdekt geheim.

Inmiddels, ruim tien jaar en diverse andere bezoekjes aan de stad later, staat al heel veel op papier van mijn verhaal. Maar heel veel ook nog niet.

Als je schrijfambities hebt en begint aan je boek, dan besef je al snel dat het een forse opgave is. Dat het tijd kost. En dat er soms tijd verloren gaat. Dat het eng is om je eerste werk te laten lezen. Dat vragen zoals "wanneer is je boek nou eindelijk af" en "heb je al een uitgever" begrijpelijk, maar ook frustrerend en confronterend zijn.

Met dit blog wil ik mijn strubbelingen en successen bij het waarmaken van mijn droom - het opschrijven en uitgeven van mijn verhaal - delen. En daarmee hoop ik andere dromers en mezelf te motiveren om te (gaan of blijven) schrijven.

Want ik wil dat mijn boek er komt! Mijn verhaal verdient het om gelezen te worden en een echte roman te worden. En hoe gaat het met jouw verhaal? Deel het met me onder deze blog.

Reacties